La Generalitat ha concedit una subvenció, provinent del Pla de Foment Territorial, de 389 mil euros per impulsar el turisme a la Garrotxa

“La Garrotxa, terra de volcans, cultura i identitat” és el projecte que el Consell Comarcal de la Garrotxa va presentar com a petició als Plans pel foment territorial del turisme. La Direcció General de Turisme de la Generalitat els ha concedit la subvenció i per tant, la Garrotxa rebrà 389 mil euros per impulsar el turisme a la comarca. Turisme Garrotxa ha coordinat el projecte juntament amb les actuacions  proposades pels ajuntaments dels municipis.

El de la Garrotxa ha estat un dels 17 projectes de tot Catalunya que ha admès la Generalitat dins la convocatòria d’aquests Plans de foment que, en total, ha rebut 114 sol·licituds. Entre les propostes que s’emmarquen dins el projecte garrotxí, hi destaquen el Parc dels Volcans o el Garrotxa Cultour, on a partir d’un inventari exhaustiu del patrimoni històric de la comarca es senyalitzaran 65 elements patrimonials, com a ermites o espais naturals i històrics per a poder visitar.

A l’hora, es contempla la creació d’una aplicació per mòbil i GPS, per poder seguir les diferents rutes recomanades, anomenada ‘Garrotxa Itinnerània’. “La Garrotxa, terra de volcans, cultura i identitat” és un ambiciós i innovador projecte turístic que suposarà l’execució d’una vintena d’actuacions perquè la comarca continuï millorant i avançant a favor d’un model de turisme sostenible amb una oferta de qualitat.

 

x