Els embassaments gironins es troben entre el 60% i el 80% de capacitat

Segons informa l’Agència Catalana de l’Aigua, els embassaments gironins de les conques internes dels rius es troben amb valors que volten entre el 60 i el 80% de la capacitat. Ara mateix, el Pantà de Susqueda acumula un cabal de 193 hectòmetres cúbics.

Susqueda ha passat d’un 94 per cent de reserves d’aigua a un 83 en un any, una disminució poc significativa. Pel què fa a l’embassament de Boadella acumula 36 hectòmetres cúbics que suposa una reducció respecte a l’any passat ja que de mitjana se situaven als 57 hectòmetres. Això representa una disminució del 87% de mitjana a un 60 en l’actualitat. D’altra banda, el pantà de Sau acumula un bon nivell d’aigua ja que l’any passat les reserves es van situar en una mitjana de 145 hectòmetres cúbics i actualment es troben a 136. L‘agència Catalana de l’aigua determina que hi ha reserves suficients pels propers 15 mesos, tot i així, demana fer un ús eficient de l’aigua.

x