Presenten a Olot la nova Oficina d’atenció als familiars de persones desaparegudes, amb seu a Barcelona; és una iniciativa pionera a Catalunya

Els cos dels Mossos d’Esquarda va presentar ahir a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Olot la nova oficina d’atenció a familiars de persones desaparegudes que han instal•lat a Catalunya. Es tracta de la primera oficina de l’estat espanyol que facilita expressament servei d’atenció a les persones que es troben en aquesta angoixant situació.

Els Mossos d’Esquadra van presentar ahir a Olot l’Oficina d’atenció a les famílies de persones desaparegudes. Es tracta d’un nou servei que la Policia ha instal·lat a Barcelona i que pretén oferir una atenció qualificada, personal, directa i pro activa als familiars de les persones desaparegudes.

Amb la representació de Mossos Bombers, Servei d’emergències, alcaldes de diferents municipis garrotxins i serveis forestals, l’acte va estar dedicat a explicar els objectius d’aquesta oficina, de la mà dels professionals que l’han promogut i la gestionen.

Es tracta d’un servei pioner a l’estat espanyol i molt necessari. En l’actualitat a Catalunya hi ha un centenar de persones en situació desconeguda. Aquest 2014 hi ha hagut gairebé 1000 denúncies de persones desaparegudes, homes i dones gairebé per igual. és un seriós problema que afecta majoritàriament a grups concrets com infants o persones grans, i aquesta oficina vol donar un servei als familiars, ja que l’angoixa i el desconcert en situacions límit com aquestes poden ser factors insoportables.

La jornada d’ahir s’emmarca dins les presentacions descentralitzades que aquesta oficina inicia a Olot i que anirà estenent per tot el territori català.