Xavier Sala Martín i Joan Laporta omplen la Sala El Torín en una conferència amb Joan Soler en motiu dels deu anys de la Fundació Umbele

El professor i economista Xavier Sala Martín va ser ahir a Olot acompanyat de l’ex president del Barça Joan Laporta per oferir una conferència en motiu dels deu anys de la Fundació Umbele. El capellà i missioner garrotxí Joan Soler també hi va ser present en una tarda on es va fer èmfasi en la dificultat i el mèrit de la tasca dels missioners i de l’ajuda de la Fundació en la seva primer dècada.

La Sala El Torín s’omplia aquest dissabte a la tarda per presenciar la conferència que oferirien Xavier Sala Martín i Joan Laporta, acompanyats del missioner diocesà Joan Soler, que continua amb la seva impagable tasca a l’Àfrica ajudant a una de les zones més pobres del món a tirar endavant.

El motiu de l’acte era l’aniversari de la Fundació Umbele, que enguany compleix 10 anys. Umbele és una fundació que destina els seus diners a finançar projectes de missioners que es troben a l’Àfrica per desenvolupar les seves tasques humanitàries. Un dels missioners a qui Umbele ha finançat projectes és precisament l’olotí Joan Soler. Cada juliol des de la seva fundació s’ha celebrat l’anomenada festa del Cremat d’Umbele a Cabrera de Mar per donar a conèixer la fundació i recollir fons. Aquest any, però, amb motiu del 10è aniversari, s’ha volgut canviar d’emplaçament habitual és per això que dissabte van ser a Olot davant d’unes 400 persones que van omplir la Sala El Torín. 

En una amena conversa carregada d’anècdotes i vivències personals, els tres tertulians van posar èmfasi en la necessitat de seguir ajudant als països subdesenvolupats africans. Sala i Martín va destacar que pel que realment treballa la fundació, de la qual n’és fundador, és per ajudar als voluntaris que estan fent la tasca humanitària.

Joan Laporta també va ser preguntat per l’acord que el Futbol Club Barcelona va tenir amb UNICEF per patrocinar la samarreta durant el seus anys com a president, i en va destacar el retorn que va tenir aquest acte per a tot el club així com el referent que va esdevenir a tot el món de l’esport.

Joan Soler va explicar les seves vivències i experiències a l’Àfrica amb anècdotes tan emotives com esfereïdores amb els nens, que són un col3lectiu que ho passa realment malament en aquests països.

La conferència va anar precedida per l’actuació del grup Grillats de Playback de Cabrera de Mar, que va donar un toc musical abans de l’acte. Per finalitzar aquesta celebració dels deu anys d’Umbele es va fer un àpat a l’exterior amb tots els assistents i convidats.

 

x