El Consell Comarcal de la Garrotxa compra les instal·lacions de les gosseres comarcals

Feia més de 30 anys que la Garrotxa volia tenir unes instal·lacions públiques per fer complir la llei de protecció dels animals a la comarca. Ara, el Consell Comarcal ho ha aconseguit. Ha comprat les instal·lacions de la gossera de Can Mali, a la zona de les Planotes d’Olot.

Aquest consens entre tots els grups va ser clau per arribar a l’acord de la compra de les gosseres per un valor de 265.151 euros. Aquests diners vindran d’una subvenció que la Generalitat va fer a la institució dins el Pla Únic d’Obres i Serveis amb la finalitat d’ampliar les seva seu. Com que el Consell va decidir que no era el moment de fer aquestes obres, els diners es destinaran a la compra d’aquesta gossera. La ubicació de les gosseres comarcals de la Garrotxa és un tema que s’havia anat arrossegant i al llarg dels anys s’havien arribat a posar fins a 50 ubicacions diferents sobre la taula, però totes elles generaven controvèrsia entre els afectats.

Actualment, la instal·lació comarcal té uns 60 gossos residents. Són menys de la meitat dels 150 animals de la seva capacitat. Això és gràcies al gran nombre d’adopcions que es fan dia a dia. Cada any entren uns 150 gossos a Can Mali i se n’adopten prop de 85. Can Mali compta amb diversos voluntaris que hi van periòdicament a treure a passejar els gossos que encara no han trobat cap família adoptant. La gestió d’aquest serveis de cura segueix a càrrec de l’associació protectora Terra Viva, que ja el duia a terme abans de la compra. Els responsables de les gosseres animen “a tota la gent que vulgui un gos que vagi a buscar-lo a la gossera”.