La PAH de la Garrotxa aconsegueix la primera dació en pagament a la comarca

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de la Garrotxa recull els primers fruits en la seva tasca pel dret a l’habitatge. El col·lectiu ha aconseguit la primera dació en pagament de la comarca des de la seva creació i ha evitat que una família d’Olot es quedi al carrer.

Després de cinc mesos de negociacions amb Banc Sabadell la família de Darba Trawally podrà quedar-se al seu pis del barri de Sant Roc d’Olot a canvi d’un lloguer social. Trawally fa dos anys que va quedar-se sense feina i actualment cap dels nou membres de la seva família treballen.

Aquesta bona notícia arriba pocs mesos després de la creació d’aquesta entitat a la Garrotxa, en la qual hi ha més d’un centenar de persones implicades, que es reuneixen setmanalment. Tot i la bona resposta, el col·lectiu fa una crida al suport dels garrotxins, i a tots els afectats.

Actualment la PAH de la Garrotxa està negociant amb Bankia la dació en pagament d’onze pisos més que es resoldran en els propers mesos. D’altra banda, la plataforma espera que l’Ajuntament d’Olot mogui fitxa per sancionar les entitats bancàries que tenen pisos buits, d’acord amb la moció aprovada en ple, al febrer.

 

Deixa un comentari