L’empresa garrotxina ‘Vol de coloms’ ofereix la possibilitat de veure la Garrotxa des de l’aire

Des de fa 22 anys l’empresa ‘Vol de Coloms’ de Santa Pau ofereix una experiència inoblidable, sobrevolar la Garrotxa en globus. Durant aquestes més de dues dècades centenars de persones, de dins i fora la comarca, han pujat d’alt d’una cistella per gaudir de l’entorn paisatgístic. Un equip d’Informatius s’ha llevat ben d’hora per compartir-ho amb tots vostès.

Són les set del matí. El soroll del motor del ventilador que ajuda a inflar el globus trenca el silenci en ple cor de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Els professionals de l’empresa ‘Vol de coloms’ treballen per preparar l’enlairament. Avui sortiran dos globus des de Santa Pau que, en qüestió de minuts, ja s’imposen enmig del prat verd. Una vegada els passatgers són a bord, arrenquem el vol. A aquesta hora, tot just quan el sol despunta, la imatge de la Fageda i dels volcans que l’envolten és esplèndida. Des de 1.700 metres d’altura la sensació de tranquil·litat és total.

Els ocupants de la cistella són turistes de Montgat, a la comarca del Maresme, i de Mallorca, que fan estada a la Garrotxa durant uns dies. Des de fa més de 20 anys ‘Vol de coloms’ es dedica a comercialitzar vols amb globus a la Garrotxa. Els seus responsables ens expliquen que, en molts casos, són regals de recents casats o d’aniversaris. Avui, precisament, coincidim amb un. En Ramon celebra els 43 anys i la seva família li ha regalat el vol.

Durant el vol s’ofereix un tastet de coca de llardons, un producte molt típic de la Garrotxa, i una copa de cava. Mentrestant es contempla el paisatge natural. La ruta és sempre una incògnita perquè depèn de la direcció del vent en cada moment. El pilot és l’encarregat de prendre la corrent més idònia per tal d’orientar el globus fins a un lloc on l’aterratge sigui possible.Avui el vent ens trasllada fins a les portes d’Olot i, tot seguit, cap a Sant Joan les Fonts, el segon municipi més gran en nombre d’habitants de la Garrotxa. Mentre cerquem un lloc per aterrar, el globus passa a pocs metres del monestir de Sant Joan.

El vol en globus per la Garrotxa s’ha convertit en una activitat obligada per aquells turistes que volen gaudir al cent per cent de la potencialitat del paisatge de la comarca.  Avui el vol acaba a la Canya, molt a prop del camp de futbol. L’aterratge és un èxit i els passatgers surten més que satisfets de l’experiència. És hora de plegar la lona perquè demà a primera hora del matí es pugui tornar a enlairar.

Deixa un comentari