L’Institut La Garrotxa ofereix un nou cicle de Formació Professional Dual de Productes Agroalimentaris que combina formació i feina a sis empreses garrotxines

Fa uns mesos explicàvem que més de la meitat dels graduats en Formació Professional a l’Institut la Garrotxa trobaven feina en acabar els seus estudis. Ara, el centre ha presentat un nou cicle formatiu dual de grau mitjà d’elaboració de productes alimentaris, que combina formació i feina.

Ahir es va presentar a l’institut La Garrotxa un nou cicle de formació professional dual de productes agroalimentaris, que combina feina i formació. El centre educatiu ha arribat a un acord amb sis empreses garrotxines per dur a terme aquests estudis. A l’acte de presentació hi va assistir el delegat territorial d’Ensenyament, Albert Bayot, que va valorar com a gran èxit la sortida d’aquests nous estudis. Per oferir aquests cursos, l’institut ha firmat un conveni amb sis empreses càrnies garrotxines: Collell, Monter, Espuña, Curós, Noel Alimentària i Ventulà. Aquest acord és el resultat d’anys de treball de la Fundació Kreas, impulsada per la Universitat de Vic, la Federació Catalana d’Indústries Càrnies i l’Ajuntament d’Olot.

Aquest cicle neix de la voluntat del Departament d’Ensenyament d’impulsar la formació professional en modalitat DUAL i de la necessitat de les empreses del sector alimentari de la comarca de disposar de personal qualificat per optimitzar la producció i potenciar la innovació. És per aquest motiu que es valora molt positivament aquesta nova oferta formativa, encaminada a proporcionar els coneixements necessaris per elaborar i envasar productes alimentaris d’acord amb els plans de producció i qualitat, efectuant el manteniment de primer nivell dels equips i aplicant la legislació vigent d’higiene i seguretat alimentària, de protecció ambiental i de prevenció de riscos laborals.

Des de l’Institut encoratgen als joves de la comarca a plantejar-se aquesta opció que ofereix unes bones perspectives d’inserció laboral en l’àmbit agroalimentari. Es tracta d’un sector que dóna feina a 29 mil treballadors i que representa el quart sector industrial de Catalunya, amb una facturació que supera els 8.000 Milions d’euros.

Deixa un comentari