El Consell Comarcal de la Garrotxa compra les instal·lacions de l’abocador de Beuda

Va quedar aprovat per unanimitat. El Consell Comarcal de la Garrotxa va aprovar ahir al vespre la compra de l’abocador del Clot de les Mules de Beuda per 604.912 euros a la propietat formada per Luis Ángel Pérez i Can Maholà. Els membres del Consell estan molt satisfets d’aquesta adquició després de dos anys de negociacions amb els propietaris.

La història d’aquests terrenys es remunta el 1987, quan la Mancomunitat Intermunicipal de la Garrotxa i els dos propietaris del Clot de les Mules van establir un contracte de lloguer per 25 anys. Uns anys després, el setembre del 2012, va finalitzar la vigència d’aquest  contracte d’arrendament que el Consell havia signat amb els propietaris de les finques. En els darrers anys de vigència el Consell pagava uns 43.000 euros al mes pel lloguer. A partir de la culminació del contracte, es van iniciar les converses que han finalitzat amb la compra dels terrenys pel Consell Comarcal. Un fet que aporta molts beneficis a la comarca.

Tot i que la previsió d’ús de l’abocador arribava al 2012, el concepte avançat d’una entrada en servei del Centre de Triatge d’Escombraries de Sant Jaume de Llierca i la reducció de les tones de deixalles per causa de la crisi n’han allargat la vida útil. Ara hi entren una mitjana de 25.000 tones anuals de residus. Passada l’existència pràctica, els terrenys encara necessitaran 10 anys més de tractament per causa dels líquids derivats de la descomposició de les deixalles. La compra no tindrà efectes en la tresoreria del Consell pel fet que des de fa anys destinava una quantitat anual per disposar d’una reserva destinada a aquest abocador.