Neix la ‘Trepitja Garrotxa’, una cursa de muntanya extrema que organitzarà per primera vegada el Centre Excursionista Olot aquest 2014

El Centre Excursionista Olot va presentar fa uns dies una nova cursa d’ultratrail, es tracta d’una prova de muntanya extrema que es durà a terme per l’Alta Garrotxa i recorregrà gran part de l’espai natural de la comarca. El Centre Excursionista Olot vol posar-se al dia i atraure als seus socis i a les noves generacions amb una proposta diferent i que serà una bona promoció del territori.

Trepitja Garrotxa és la nova iniciativa que ha tirat endavant el Centre Excursionista Olot. Es tracta d’una cursa dde muntanya extrema que es farà el primer cap de setmana d’octubre.  D’aquesta manera l’entitat es vol posar al dia i obrir noves vies de contacte amb els socis i amb les noves generacions. Aquesta prova completa gairebé en la seva totalitat el calendari de running de la comarca, al qual li faltava una prova com aquesta.

Es tracta d’una prova que es caracteritzarà per la seva duresa però que obrirà les portes a tots els públics amb la possibilitat de fer només la meitat de l’itinerari. La cursa comptarà amb un recorregut de 112 quilòmetres i un desnivell de més de cinc mil metres, i els participants l’hauran de realitzar amb un màxim de 32 hores.

El Centre Excursionista Olot posarà 12 controls de pas obligatoris i els corredors disposaran de serveis de tot tipus, des d’assistència mèdica, avituallament i àrees de descans. El Centre Excursionista Olot va explicar en la presentació de la Trepitja Garrotxa, que es va fer a la piscina municipal la setmana passada, que acceptaran com a màxim 400 participants, fet que seria un èxit d’assistència. Les inscripcions es poden tramitar des del web del centre.

La Trepitja Garrotxa, doncs, pretén ser un referent del calendari garrotxí i reafirmar al Centre Excursionista Olot com una entitat històrica que vol seguir essent referent en l’organització de proves i activitats esportives.