Pere Aragonès, diputat d’ERC, i el periodista Andreu Mas van presentar ahir a Can Trincheria el seu llibre ‘Coses del BOE’, acompanyats de l’historiador i polític Joaquim Nadal

La gran quantitat de pressupost que es destina a l’exèrcit i els diners que s’inverteixen en les campanyes per fomentar la cultura de la tauromaquia. Són dues de les noves despeses del govern espanyol, que ara en temps de retallades, es duen a terme.

Pere Aragonès, diputat d’ERC, i les han descobert en un llibre anomenat ‘Coses del BOE’ que es va presentar ahir a Can Trincheria d’Olot. La idea de crear aquest llibre va sorgir del recull dels twitts amb l’etiqueta #cosesdelBOE que han sortit a la llum a la xarxa; i que es poden comprovar fent un cop d’ull al butlletí oficial de l’estat espanyol (BOE), on es poden veure algunes de les despeses que es consideren desorbitades.

L’acte va comptar amb la presència del polític i historiador Joaquim Nadal, que va voler aportar el seu punt de vista. Tot i la seva ideologia socialista, Nadal va explicar que l’havien convidat i que no va dubtar en acceptar.

D’altres exemples d’aquestes despeses que criden l’atenció, en són l’ascensor de la casa de l’ambaixador espanyol a l’ONU, que va costar 165.000 euros de fons públics; la residència de l’ambaixador espanyol a Rabat, de 6 milions d’euros; o la despesa de l’exèrcit, que se’n gasta 200.000 a preparar palla per a cavalls de la cavalleria militar.

x