Les noves troballes al poblat ibèric del Boscarró de Sant Joan les Fonts apunten a que hi pot haver un important jaciment

A primera vista, semblen pedres insignificants i posades així per a l’atzar natural, però la seva ubicació té un perquè i una intenció. És pot percebre un tros de muralla caiguda, que formen part de la superfície excavada del poblat ibèric del Boscarró de Sant Joan les Fonts, que data del segles 4 i 3. Divendres va finalitzar la tercera campanya d’excavacions, on s’hi ha trobat aquest mur de gran importància que indicaria que el poblat es manté intacte i que a sota hi hauria un assentament ibèric de grans dimensions.

En les anteriors campanyes, s’havia verificat la presència d’ìbers a la zona, i s’havia trobat una paret i s’hi havien descobert centenars de fragments de ceràmica, la majoria de producció local, però també d’exportació d’origen púnic i grec, fet que ja confirmava l’activitat comercial al poblat. Ara, s’ha pogut delimitar l’urbanisme del jaciment, situat damunt la cinglera basàltica inclosa a la Ruta de les Tres Colades de Lava, i els sondejos fets al jaciment han pogut destapar les grans dimensions que podria fer aquest poblat.

Després d’aquesta nova troballa, l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts continuarà destinant part del pressupost per aconseguir que es pugui continuar amb properes campanyes, i es pugui aprofundir en la recerca del seu urbanisme complet. Aquests dies, l’equip d’arqueòlogues esta treballant en la memòria d’aquesta tercera fase d’excavació del jaciment, on s’hi apuntaran les noves línies d’investigació per iniciar una quarta campanya.