La Batalla de les Flors tornarà a fer el recorregut a l’entorn de la plaça Clarà

La Batalla de les Flors tornarà al recorregut tradicional i donarà una volta completa a la plaça Clarà. Feia vuit anys que les carrosses participants a l’esdeveniment passaven per la plaça només de forma parcial. El motiu és que s’havia remodelat la jardineria de l’espai, i es volia l’acumulació de gent la fes malbé. Aquest any, el consistori ha accedit a què la Batalla torni a donar la volta a la plaça. Ho ha aprovat, però, sense unanimitat. Per tant, el recorregut es planteja com a prova aquest any i, si no hi ha cap més problema, es mantindrà de cara a les properes edicions. L’organització i els participants, d’entrada, agraeixen el gest fet per l’Ajuntament.

El Centre d’Iniciatives Turístiques també està d’enhorabona aquest any, i és que s’ha augmentat la participació a l’esdeveniment. Com cada any, el CIT ha aprofitat la presentació de la Batalla de les Flors per donar a conèixer la nova litografia del Farandulàrium Anecdotari Màgic Olotí, realitzat per l’artista Tavi Algueró. Els interessats podran adquirir-la els matins de dilluns a divendres a la seu del CIT, a la primera planta de l’edifici de Fons d’Art Galeria, al Firalet, per un preu de 18 euros. Aquest any, la litografia representa un únic tema, els 125 anys dels gegants nous d’Olot. Es pot veure a la faràndula d’Olot que regalen un pastís commemoratiu als gegants.

Aquest any el jurat de la Batalla de les Flors té continuïtat respecte de l’any passat i comptarà amb un membre de cada carrossa participant, que estaran exposades a la sortida del recorregut una hora abans de la celebració de l’esdeveniment. D’aquesta manera, el jurat podrà valorar el detall de les propostes de cada colla. La Batalla de les Flors 2014 tindrà lloc dissabte dia 6 de setembre a dos quarts de 9 del vespre. En cas de pluja, l’acte s’aplaçarà fins a dilluns 8 de setembre a la mateixa hora.

La Batalla de les Flors tornarà al recorregut tradicional en la seva propera edició. El recorregut previst tornarà a donar la volta a la plaça Clarà, com s’havia fet fins fa vuit anys. L’Ajuntament va canviar-lo llavors per no malmetre la flora plantada als jardins. Una altra novetat de la Batalla de les Flors és la participació. Les carrosses participants passaran de ser-ne vuit a ser-ne 10.