Estudiar a la univeristat a distància és l’opció que més ha crescut en els últims cursos entre els universitaris garrotxins

La universitat a distància és l’opció que més ha crescut en els últims cursos entre els universitaris garrotxins, segons dades fetes públiques per la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot. La xifra de matriculacions de l’any passat assoleix els índexs similars als de les universitats de Barcelona.

La universitat a distància és l’opció que més ha crescut durant els últims cursos entre els universitaris garrotxins. Quan els veïns de la comarca es plantegen fer una carrera a distància, ho fan per un motiu concret. Dels 1.358 estudiants universitaris que són de la comarca 150 s’han matriculat o segueixen els estudis a la UOC. La Uned, també amb estudis universitaris a distància i amb una seu a Olot, va tenir 62 matriculats. L’any passat. La Universitat Oberta de Catalunya ja s’equipara als nivells de matriculació de les universitats barcelonines. El curs passat, la Universitat de Barcelona va acollir 185 garrotxins. La Universitat Autònoma de Barcelona va formar a 111. Tot i això, cal remarcar que gairebé la meitat dels 1.358 estudiants garrotxins universitaris que van estudiar l’any passat ho van seguir fent a a la Universitat de Girona, que es manté com sempre en el primer lloc del rànquing. Són 602 estudiants, un col·lectiu que representa el 44% del total dels universitaris garrotxins.

La Universitat de Vic aplega 94 estudiants garrotxins amb una tendència a l’alça des que es va obrir el túnel de Bracons, a l’eix Vic-Olot. Els estudiants d’aquesta universitat osonenca representen el 7% del total. Per famílies, les carreres on més garrotxins van matricular-se l’any passat van ser les enginyeries, amb 200 dels 1.358 alumnes. La segona família de carreres que més estudiants aplega és la que agrupa estudis de Psicologia i Educació, amb 188 alumnes. En tercer lloc es troben les carreres relacionades amb la Salut, amb 149 alumnes, seguides de prop per les que tenen a veure amb el món empresarial o econòmic, amb 147. En l’últim curs escolar, el nombre d’universitaris garrotxins va baixar lleugerament respecte a l’anterior. En concret, van ser 61 estudiants universitaris menys que al curs 2012-2013.

x