El Departament d’Interior canvia l’enfocament de la campanya d’estiu per a la prevenció d’incendis degut a aquest atípic estiu

El Departament d’Interior es mostra moderadament optimista de cares a la campanya d’incendis d’enguany, després d’un juliol plujós que n’ha fet minvar el risc. Amb tot, una de les preocupacions ara és fer front als incendis cada vegada més freqüents fora de la campanya d’estiu.

A principis de juny el departament d’interior feia unes previsions especialment pessimistes de cares a la campanya d’incendis que llavors començava, sobretot després d’un hivern més aviat sec, amb un augment progressiu del perill al llarg de l’estiu, especialment a l’Empordà. Amb tot, un juliol atípic, més plujós del que és habitual, ha fet canviar el parer del departament, conscients però que el clima mediterrani pot enganyar fàcilment.

Aquesta situació atípica, i especialment la de l’hivern sec, que de moment ja porta un balanç de més incendis fora de la campanya, que no pas en el que portem d’estiu, obligarà ara al departament a buscar noves mesures. De moment però, i atenent que la situació actual no és l’habitual d’aquests mesos, i que de fet encara queda estiu per endavant, la campanya d’incendis es continua centrant en aquestes dates, en les que el nou decret del departament obliga als bombers a fer 30 hores extres, del total de 120 de més que hauran de fer al llarg de l’any.

 

x