El Mossos d’Esquadra desarticulen un grup de lladres que van dur a terme una quinzena de robatoris de coure a les comarques gironines

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal que havia deixat una trentena de vegades sense línia telefònica una quinzena de municipis de comarques gironines. La policia però, sospita que el mateix grup podria estar darrera de fins a un centenar de casos similars, ocorreguts a la demarcació.

A principis d’aquest any els Mossos d’Esquadra de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial de Girona van començar a adonar-se que de manera molt habitual es produïen robatoris de cablejat telefònic en diferents punts de la demarcació de Girona. Després de comprovar que el modus operandi corresponia a un mateix grup, van arribar fins a una família d’orígen romanès, amb domicili a Badalona, dotze membres de la qual eren detinguts la setmana passada, alguns d’ells infraganti.

El grup, d’unes deu persones, havia actuat a una quinzena de municipis de la demarcació de Girona, sobretot a l’Alt Empordà, la Selva, el Gironès i el Pla de l’Estany, i havia convertit aquesta pràctica en el seu modus vivendi, seguint una sistemàtica molt ben organitzada, i procurant no aixecar sospites. Els Mossos sospiten que els detinguts podrien ser també els responsables de prop d’un centenar de robatoris de característiques similars registrats a la demarcació de Girona, i altres d’arreu de Catalunya, en un àrea d’abast que s’estén fins a les Terres de l’Ebre.

 

x