El proper diumenge s’inicia el VIII Workshop d’RCR Arquitectes on hi participaran estudiants i arquitectes de 20 països diferents

Ampliar coneixements d’arquitectura, transmetre diferents mètodes de treball o donar a conèixer el territori garrotxí, és el que ofereix el Workshop d’RCR Arquitectes que començarà el proper diumenge 3 d’agost i que tindrà com a seu, un any més, l’Espài Barberí d‘Olot.

Coincidint amb la celebració del 25è aniversari d’aquest estudi olotí d’arquitectura, una cinquantena d’estudiants i arquitectes participaran, durant tot el mes d’agost, a diferents seminaris, conferències i xerrades. A l’hora, es duran a terme projectes teòrics i pràctics vinculats amb la ciutat d’Olot. En ells, es reflexionarà i s’intentarà entendre, de forma directa i clara, les problemàtiques i les oportunitats que afecten al nostre territori. Ja fa 8 anys que RCR organitza aquest tipus de workshop, que forma part dels cursos d’estiu de la Xarxa d’Universitats, i que compta amb la col•laboració de l’Ajuntament d’Olot i la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot.

Enguany, continuant amb el workshop iniciat l’any anterior, on es va fer molt d’èmfasi en el paper dels volcans dins la nostra ciutat, els estudis s’estructuraran en un taller creatiu, un Laboratori d’Idees i en les visites a les diferents obres de la zona explicades pels seus arquitectes. En aquesta ocasió, s’ha buscat arquitectes convidats propers i amb grans trajectòries professionals. INSERT En aquest workshop hi participaran alumnes de 20 països diferents; per aquest motiu, no hi faltarà l’habitual convidat internacional. INSERT Amb aquests cursos, RCR Aqruitectes vol donar a conèixer la seva forma d’entendre l’arquitectura, que es caracteritza per una voluntat constant d’integració en el paisatge, en obres que permetin descobrir els tresors naturals amagats. Un bon exemple d’això, en són els pavellons de Les Cols, ja que mitjançant materials com el vidre i els metalls creen ambients on l’arquitectura tendeix a difondre’s en el paisatge.

x