L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca esgota l’última via administrativa per evitar la construcció de la planta de triatge a Can Coma de Baix

L’equip de govern de Sant Jaume de Llierca ha mogut l’última fitxa per intentar aturar la construcció de la planta de triatge per la via administrativa. Han presentat un requeriment previ a la Generalitat perquè retiri l’aprovació definitiva del pla especial. També han demanat una reunió urgent amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. Si el 9 de setembre el Govern no ha canviat la seva posició, l’Ajuntament anirà als jutjats per impugnar el pla especial.

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca, governat per JUNTS per Sant Jaume-Acord Municipal, ha presentat un requeriment a la Generalitat demanant la retirada de l’aprovació definitiva del pla especial que farà possible la construcció de la planta de triatge projectada pel Consell Comarcal de la Garrotxa als terrenys de Can Coma de Baix. El consistori ja ha demanat una reunió urgent amb Vila perquè faci marxa enrere abans del 9 de setembre. Aquest és l’últim tràmit administratiu que el consistori pot utilitzar per aturar el projecte per la via administrativa.

Si el 9 de setembre el Govern no ha canviat la seva posició, l’Ajuntament anirà als jutjats per impugnar el pla especial. L’advocat del consistori els ha comunicat que tenen prous arguments per fer-ho. Segons el representant legal del consistori, el projecte de la planta de triatge no ha treballat prou en possibles alternatives. Un altre punt al que l’Ajuntament creu que es pot acollir és a les dimensions de la planta plantejades pel pla especial. L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca ha esgotat els passos administratius per evitar la construcció de la planta de triatge a Can Coma de Baix. Ara espera que les administracions moguin fitxa.

x