La Garrotxa rebrà 389.000 euros de subvenció, per dur a terme el projecte ‘Garrotxa, terra de volcans, cultura i identitat’

Ahir el Secretari d’Empresa i Competitivitat de La Generalitat, Pere Torres, va ser a la Garrotxa per a conèixer el projecte del Consell Comarcal, ‘La Garrotxa, terra de volcans, cultura i identitat’. Un projecte que ha rebut una subvenció de 389 mil euros per potenciar el turisme a la comarca.

“La Garrotxa, terra de volcans, cultura i identitat” és el projecte que el Consell Comarcal de la Garrotxa va presentar per accedir a les subvencions que atorga la Generalitat i que provenen dels Plans pel Foment Territorial del Turisme. Un projecte que va ser acceptat, i per aquest motiu, la Garrotxa rebrà 389 mil euros per a dur a terme aquesta iniciativa que pretén impulsar el turisme a la comarca. Turisme Garrotxa ha coordinat aquest projecte, juntament amb les actuacions  proposades pels ajuntaments dels municipis. El de la Garrotxa ha estat un dels 17 projectes de tot Catalunya que ha admès la Generalitat dins la convocatòria d’aquests Plans de foment que, en total, ha rebut 113 sol·licituds.

Entre les propostes que s’emmarquen dins el projecte garrotxí, hi destaca, per exemple  el Garrotxa Cultour, on a partir d’un inventari exhaustiu del patrimoni històric de la comarca es senyalitzaran 65 elements patrimonials, com a ermites o espais naturals i històrics per a poder visitar. Una oferta de qualitat que encaixa amb el model que la Generalitat demana. Aquesta convocatòria d’ajudes, esta dotada dins la taxa turística. Un impost que es va començar a aplicar l’1 de novembre, i que esta funcionant molt bé, ja que el turisme és un dels pilars de l’estructura econòmica de Catalunya.

El secretari d’Empresa i Competitivitat va valorar molt positivament el projecte garrotxí, i en va voler conèixer una de les moltes propostes que aquest projecte engloba, com n’és la creació d’una aplicació per mòbil i GPS, per poder seguir les diferents rutes recomanades, anomenada ‘Garrotxa Itinnerània’. “La Garrotxa, terra de volcans, cultura i identitat” és un ambiciós i innovador projecte turístic que suposarà l’execució d’una vintena d’actuacions perquè la comarca continuï millorant i avançant a favor d’un model de turisme sostenible i de qualitat.

 

 

x