L’ocupació turística durant el mes de juliol a la Garrotxa baixa un 6% respecte a l’any anterior

Avui és l’últim dia de juliol, i toca fer balanç per saber com ha estat l’ocupació turística aquest mes. A l’hora, s’ha de mirar endavant per fer una previsió de quina serà l’ocupació durant el mes d’agost. Turisme Garrotxa a donat a conèixer aquestes dades d’ocupació que han patit un lleuger descens respecte les de l’any anterior.

Buscar activitats per a fer a l’aire lliure, gaudir dels restaurants i de la gastronomia o visitar els punts d’interès de cada territori, són moltes de les activitats que els ciutadans fem en èpoques de vacances. A l’estiu és quan aquests factors arriben al seu punt àlgid gràcies al bon temps i el llarg període vacacional.

Aquest any, però, el turisme estiuenc ha patit un lleuger descens. El temps d’estiu atípic i plujós que ha fet aquest mes de juliol, o les reserves d’última hora, podrien ser alguns dels factors que han afectat en aquest descens en l’ocupació turística. Tot i això, tradicionalment, la comarca de la Garrotxa no ha aconseguit grans rècords d’ocupació en aquestes èpoques de l’any, ja que el moment en què hi ha més nombre de visitant es registra a la tardor.

Ara restem a l’espera de com s’acabarà de completar l’estiu, amb l’ocupació turística del mes d’agost. De moment, les previsions també són inferiors a les de l’any anterior, ja que s’espera que hi acabi havent una ocupació del 68% a la comarca de la garrotxa. Un percentatge però, que no acaba de ser gaire fiable. El tipus de turisme que hi ha a la Garrotxa, continua essent el mateix que en d’altres anys. Hi destaca el mercat familiar que venen d’arreu per a dur a terme rutes en bicicleta, fer senderisme i gaudir de la gastronomia.

A part d’axiò, també s’ha pogut percebre un canvi de tendència pel què els països des d’origen des d’on ens arriba el turisme, i una dada a destacar és que ara hi ha més visitants de fora de l’estat espanyol que provinents d’Espanya. Tot i que el nostre mercat principal continua essent el català, ha augmentat molt el nombre d’estrangers que visiten La Garrotxa, a l’hora que han aparegut visitants d’altres països com Estats Units, Suècia, Xina o Japó. Una notícia molt positiva, ja que aquest tipus de visitants aporten més ingressos per a la comarca.

x