Es sancionarà el mal ús de les targetes d’aparcament per a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda

A Olot s’han detectat mals usos de la targeta d’aparcament per persones amb discapacitat i mobilitat reduïda. Per a corregir aquesta situació, l’Ajuntament i el Consorci d’Acció Social, entre d’altres, han ideat una campanya per promocionar el bon ús d’aquests permisos, que entrarà en funcionament aquest mes.

A partir del 18 d’agost s’iniciarà una campanya per promocionar el bon ús de les targetes d’aparcament per persones amb discapacitat i mobilitat reduïda. Es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament d’Olot, el Consorci d’Acció Social, la Policia Municipal, la concessionària de la zona blava i la Coordinadora, formada per diverses entitats de la comarca dedicades als discapacitats. La campanya sorgeix arrel de la detecció de mals usos d’alguns dels permisos, les denominades targetes per a persones amb discapacitat no conductores, atribuïdes a aquelles persones de mobilitat reduïda que no poden conduir o no tenen el permís.

Per reconduir aquesta situació d’abús de permisos d’aparcament, amb l’inici de la campanya, es sancionarà econòmicament a aquells titulars de les targetes que no en facin un bon ús. I en els casos més extrems, es procedirà a la seva retirada. A la Garrotxa hi ha unes 500 targetes de mobilitat reduïda en funcionament, de les quals 300 es troben a Olot i les 200 restants a repartides per la comarca.

Deixa un comentari