L’Ajuntament d’Olot negocia amb la residència La Caritat el trasplantament dels dos xiprers de la plaça dels Coloms descatalogats per construir la sortida de l’aparcament

L’Ajuntament d’Olot intentarà mantenir amb vida els dos xiprers de la plaça dels Coloms que han estat descatalogats per construir la rampa de sortida de l’aparcament de la plaça Mercat. La idea és trasplantar-los al pati de la residència La Caritat, a pocs metres de la seva ubicació actual. El consistori i La Caritat es troben en negociacions, mentre tècnics estudien la viabilitat de l’actuació.

Per fer possible la construcció de la rampa de sortida de l’aparcament de la nova plaça Mercat, el ple de l’Ajuntament d’Olot va aprovar la descatalogació de cinc arbres de la plaça dels Coloms. Són aquests tres castanyers d’Índia i dos xiprers. Si bé els castanyers són prou comuns entre l’arbrat de la ciutat, els xiprers tenen un caràcter més excepcionals. Tenen 60 anys i un d’ells és un xiprer d’Arizona, un exemplar especialment rar. L’Ajuntament es planteja intentar preservar la vida dels dos xiprers i han proposat als responsables de La Caritat el seu trasplantament dins del pati de la residència, a tocar de la plaça dels Coloms.

Tot i la imminència de les obres per construir la sortida de l’aparcament en aquest nou projecte de la plaça Mercat, el Govern municipal assegura que l’espai continuarà tenint un espai de jocs infantils i una zona verda amb arbrat. Per demostrar el seu compromís, l’alcalde ha mostrat un dibuix provisional del que podria ser l’espai.

L’Ajuntament d’Olot treballa per acomplir el compromís que la nova plaça Mercat estigui enllestida abans de la propera campanya de Nadal. L’equipament es trobarà integrat amb l’entorn, també amb la plaça dels Coloms un cop finalitzi l’actuació. Respecte del carrer del Rengle, es preveu que sigui una via bàsicament peatonal i sense voreres, amb un trànsit de vehicles limitat, només aquells estrictament necessaris.

x