A la Garrotxa les reserves de sang i el nombre de donants disminueixen a la meitat a l’estiu

Sota el lema ‘Aquest estiu vine a donar sang’, l’Associació de Donants de Sang de la Garrotxa pretén conscienciar la població de la importància de seguir participant en les recollides de sang a l’estiu, el període de l’any en què les reserves són més necessàries.

A l’estiu la principal causa de les baixes reserves de sang és l’increment en el nombre d’accidents. A més, el període de vacances de la majoria de les famílies coincideix amb aquestes dates i, per tant, les donacions de sang també baixen. Per solucionar aquest problema, l’Associació de Donants de Sang de la Garrotxa organitza cada tres mesos una recollida de sang. L’última, que ha tingut lloc aquest cap de setmana, ha vist baixar el nombre habitual de donants a la meitat, d’uns 120 a 60.

La població garrotxina és conscient d’aquesta realitat i, per això, són molts els donants que any rere any repeteixen la seva participació. Les donacions de sang també depenen de la localització del centre de recollida. Segons l’Associació de Donants de Sang de la Garrotxa, l’Hospital Sant Jaume, al centre d’Olot, contribueix a una major recollida; mentre que la ubicació del nou Hospital Comarcal, que entrarà en funcionament a l’octubre, condicionarà les futures donacions de sang pel fet d’estar situat a les afores de la ciutat.