L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca inicia un procés de participació ciutadana per definir el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca ha iniciat el procés per redactar el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal per als propers anys. Per definir-lo, el consistori ha engegat un procés de participació ciutadana que ja ha començat, amb entrevistes a alguns veïns coneixedors de la història del municipi, a més de diverses passejades. De moment, els veïns ja han fet algunes aportacions, com la d’acostar el riu al dia a dia dels ciutadans.

Quan la construcció de l’A-26 va allunyar el trànsit de llarg recorregut del carrer Major de Sant Jaume de Llierca, els veïns del municipi van guanyar qualitat de vida. L’Ajuntament ha iniciat el procés de redacció del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, un document que ha de definir les línies estratègiques en matèria d’urbanisme que emprendran els futurs governs municipals. L’equip de Govern, Junts per Sant Jaume – Acord Municipal, vol aprofundir en la millora de la qualitat de vida, però esperen que siguin els veïns els encarregats d’escollir les millores que volen per al seu municipi.

L’Ajuntament ja ha adjudicat la redacció del POUM. El projecte es troba en la fase de participació ciutadana. A hores d’ara ja s’han fet entrevistes a alguns veïns coneixedors de la història de Sant Jaume, així com passejades pels entorns urbans i rurals del municipi. Una de les propostes que els veïns han fet als tècnics encarregats de redactar el projecte és acostar el riu al dia a dia de Sant Jaume, com passava antigament, quan el riu era un actiu molt rellevant per a la vida del municipi.

Al setembre, es farà un primer recull amb les conclusions de les aportacions fetes pels veïns. S’organitzarà un taller on aquestes conclusions es posaran en comú i es recolliran noves aportacions. Després d’això, es redactarà un segon document que servirà de base als redactors per definir un avanç del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Sant Jaume. El document final tornarà al ple de l’Ajuntament per a la seva aprovació definitiva.