Tot i la pluja, Sant Feliu de Pallerols va celebrar la seva festa petita amb el tradicional Ball dels Cavallets, dels Gegants i de la Mulassa

Un paraigua a la mà i observar caure la pluja, és l’únic que podien fer els pescallunes divendres a la tarda. Tots els veïns eren al carrer amb ganes de celebrar la festa petita, però amagats sota els balcons i sota els arbres del parc. Una plaça buida, i els gegants guardats perquè no es facin malbé amb l’aigua; això si, els nens i nenes preparats i ben guarnits amb les seves robes festives. I en menys d’una hora, la paciència i la il·lusió dels pescallunes, va guanyar la batalla al mal temps.

Gegants i balladors van poder sortir i, celebrar la festa petita de Sant Feliu de Pallerols, efectuant el seu tradicional Ball dels Cavallets, dels Gegants i la Mulassa, declarat Festa Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat. Una actuació que amaga una llegenda que es remunta segles enrere. Un altre dels actes que no han perdut la seva tradició a Sant Feliu, és l’Acte d’Homenatge a la Gent Gran, que enguany celebra la seva 79 ena edició, i que va anar acompanyada d’un concert a càrrec de la cantant Laura Becerra i el grup Si Fa Sol. I a part d’aquest acte tan característic de la vila, també s’hi van dur a terme un gran ventall d’activitats durant tot el cap de setmana festiu on no hi va faltar l’elecció de l’Hereu i la Pubilla 2014, i l’Audició de Sardanes a la plaça del Firal a càrrec de La Cobla Principal d’Olot. Uns actes que van poder aguantar amb dignitat el repte de la pluja.

Deixa un comentari