Sant Joan Les Fonts renova l’exposició del seu Castell-Museu de Juvinyà amb la mostra de les últimes restes arqueològiques trobades al poblat ibèric del Boscarró

El Castell de Juvinyà de Sant Joan les Fonts ha renovat la seva exposició. Ha obert les portes a tothom, donant accés gratuït a les instal·lacions i ha decidit fer un conjunt de canvis per a actualitzar continguts i adreçar-se a tot tipus de públic, sobretot a les famílies, amb una exposició més dinàmica i divertida que també inclou leS últimes troballes fetes a les excavacions del Boscarró.

Conèixer com funcionava un molí fariner, situar-se en l’època medieval o saber com vivien a la prehistòria és tot el que es pot aprendre al museu del castell de Juvinyà de Sant Joan Les Fonts. En l’anomenada casa forta, declarada monument d’interès nacional l’any 1972, s’hi ha dut a terme un treball de renovació de l’exposició que hi havia per adaptar-se millor a les necessitats dels visitants. Si abans la planta baixa ens presentava l’aigua i la lava com a característiques principals del municipi, ara ens porta a un temps anterior al propi castell, quan era molí fariner.

La planta noble centra el seu discurs narratiu al voltant del cavaller i la dama de la casa en època medieval, qui eren, quines tasques desenvolupaven, com es vestien, etc. Una gran novetat d’aquest espai és l’armadura de cavaller que s’hi pot veure i tot el vestuari inspirat a la segona meitat del segle XIV dissenyat i elaborat per Alma Cubrae, un col·lectiu dedicat a la recreació històrica a través d’escenografies museístiques i d’espectacle.

Quan puges a la segona planta, l’exposició presenta un canvi substancial en comparació a l’anterior espai, abans dedicat a sala polivalent i exposicions temporals, ara destinat, íntegrament, a explicar-nos quina ha estat l’evolució de la població de l’actual terme municipal de Sant Joan les Fonts, des de la prehistòria a l’època moderna. Amb aquest nou format, l’exposició del Castell-Museu de Juvinyà ha optat per un disseny actualitzat, clar i per a tot tipus de públic. Tothom qui vulgui visitar-lo ho pot fer de dilluns a divendres de 10 a 14h, i dissabtes, diumenges i festius de 10 a 11.30h, i l’entrada és gratuïta.