Unió de Pagesos exigeix que el Departament d’Agricultura declari l’emergència cinegètica i redueixi el nombre de senglars a la Garrotxa

Unió de Pagesos denuncia constants atacs als seus conreus per part del porc senglar. El sindicat agrari denuncia que en l’últim any la població d’aquest animal a la Garrotxa ha crescut entre un 30 i un 40%. Reclama que el Departament d’Agricultura declari amb urgència l’anomenada emergència cinegètica que permet a l’administració actuar directament en cas que la població de senglars es descontroli.

Els agricultors de la Garrotxa tornen a queixar-se de les destrosses ocasionades pel porc senglar. Aquest any l’animal ha causat nombrosos danys en els cultius del cereal d’hivern, l’ordi, el blat i les civades. El passat mes de maig, el Departament d’Agricultura de la Generalitat va aprovar una mesura extraordinària per actuar contra el senglar si els caçadors no aconsegueixen reduir la població. S’anomena emergència cinegètica, i dóna dret a l’administració a actuar directament si la població de senglar es descontrola. Unió de Pagesos reclama al Departament que l’apliqui davant el creixement desmesurat de la població.

Amb l’emergència cinegètica, el Departament d’Agricultura pot actuar si la població de senglar supera els vuit exemplars per quilòmetre quadrat. Però el Consell Territorial de Caça de Girona determina que la població de senglars a la major part de la Garrotxa ja supera els 20 exemplars per quilòmetre quadrat, i la Generalitat encara no ha actuat.

Unió de Pagesos proposa diverses solucions per acabar el que anomenen la plaga. El sindicat agrari reclama que s’actuï de forma constant i durant tot l’any mentre la població de senglar no disminueixi o els danys no es redueixin. Entre d’altres solucions, proposen batudes nocturnes que acabin amb exemplars de forma selectiva.