L’Ajuntament d’Olot senyalitza 10 noves places d’aparcament de zona blava al carrer Josep Ayats i a l’Avinguda dels Reis Catòlics

L’Ajuntament d’Olot ha senyalitzat noves zones blaves entre l’avinguda Reis Catòlics i el carrer Josep Ayats. El consistori ha explicat que l’actuació s’ha fet per compensar les zones blaves perdudes amb motiu de les obres d’urbanització del carrer Esgleiers. A finals de juny, els treballs van obligar a treure sis zones blaves al carrer Esgleiers. Ara, l’Ajuntament n’ha senyalitzat 10 a la nova ubicació.

El carrer Josep Ayats és una de les zones més properes al centre on s’hi podia aparcar fins fa uns dies de forma gratuïta. Ara, aprofitant que aquest estiu a la ciutat hi ha diverses obres en marxa, ja que s’esta aixecant parts dels carrers per a instaurar la fibra òptica, i a l’hora millorar el ferm d’alguna de les vies, l’Ajuntament d’Olot ha pintat noves línies blaves als aparcaments, que com es conegut, simbolitzen zona de pagament en què una hora val 1 euro i 25 cèntims.

Es tracta d’una actuació que ha fet l’Ajuntament, per compensar la pèrdua de recaptació de les places de zona blava del carrer esglaiers, que van estar amb obres. Per recuperar aquestes 6 places, n’ha posat 10 aquí: 4 a l’Avinguda dels Reis Catolics i 6 al carrer Josep Ayats. N’ha recuperat una part, però a l’hora, n’ha posat de noves, un fet que no ha agradat als veïns que creuen que l’Ajuntament hauria de buscar noves formes de recpatació.

D’altra banda, a els comerciants que treballen en aquesta zona, tampoc els hi sembla una bona idea, ja que no poden aparcar, i els seus possibles clients tampoc ho podran fer de forma gratuïta, ja que el parking del carrer Pou de Glaç sempre és ple en hores puntes. També suposa un inconvenient per aquells que viuen als pobles propers a Olot, ja que quan arriben han de fer moltes voltes per a trobar aparcament. D’altres, tenen clar que si volen moure’s pel centre, ja no agafen amb cotxe.