El clúster càrni Innovacc i el clúster de l’aigua de Catalaunya finalitzen amb èxit un projecte conjunt d’estalvi energètic en les depuradores de les empreses porcines

El clúster d’empreses càrnies ‘Innovacc’, amb seu a Olot, i el clúster de l’Aigua de Catalunya, CWP,  amb seu a Girona, han finalitzat un projecte conjunt d’estalvi energètic en les depuradores de les empreses càrnies; i a l’hora, han aconseguit la millora de la qualitat de l’aigua que en resulta.

Després d’una prova pilot, que consistia en instal·lar durants uns mesos, uns equips de control avançat i intel·ligent al monitoriatge de les depuradores, uns sistemes proporcinats per l’empresa ‘Sisletch’, s’ha pogut comprovar, que en aquestes empreses que hi han volgut participar de forma gratuïta, la disminució de costos energètics ha estat entre un 15 i un 45%. L’altre resultat significatiu obtingut, ha estat la millora de la qualitat de l’aigua que en surt d’aquestes depuradores. Amb aquest treball conjunt entre els dos clústers, que ja col·laboren des de fa anys, i que sempre han apostat per el desenvolupament i la innovació tecnològica, s’ha fet un pas més cap a l’optimització de les depuradores del porcí, un element clau dins la cadena de valor del porc i els seus derivats, i per a la cadena de valor de l’aigua de Catalaunya.

x