Els artistes Àngel Rigall i Tavi Algueró realitzen un nou gegant per a l’Associació d’Amics del Tren Olot-Girona

Els artistes Àngel Rigall i Tavi Algueró estan realitzant una nova figura per a la faràndula olotina. Aquesta vegada, es tracta d’un maquinista que s’atorgarà a l’Associació d’Amics del Tren Olot-Girona coincidint amb la Fira de Sant Lluc. La figura és el llegat que l’artista irlandesa Aideen Barry deixa a Olot.

Després del projecte d’art efímer que va realitzar a l’antiga via del tren de la ciutat, l’artista irlandesa Aideen Barry va quedar impressionada de l’afició que la Garrotxa té per la faràndula. És per això que va decidir fer una donació perquè Olot tingués un nou gegant. El treball el va posar en mans d’experts. Els ho va encarregar als artistes Àngel Rigall i Tavi Algueró, autors de la majoria de gegants confeccionats en els últims anys. Rigall i Algueró s’han inspirat en la fotografia d’un dels últims maquinistes que va tenir el tren d’Olot per fer-ne una figura simbòlica que representarà totes les persones que d’una manera o un altre, van connectar Girona amb la capital de la Garrotxa a través de l’antic mitjà de transport.

Les figures creades per Algueró i Rigall artistes solen comptar amb un element que permet als geganters interactuar amb el públic. En aquesta ocasió, els artistes han pensat en alguns elements innovadors. Rigall i Algueró treballen perquè la figura estigui enllestida per la propera Fira de Sant Lluc. Llavors la lliuraran a l’Associació d’Amics del tren Olot-Girona perquè en facin ús.

L’experiència dels artistes en la confecció d’elements de la faràndula els ha permès perfeccionar la seva tècnica perquè les figures cada cop pesin menys. Calculen que aquesta pesarà uns 30 o 35 quilos un cop li pengin el vestit. D’alçada, el gegant dels Amics del Tren d’Olot-Girona farà uns tres metres.

Els artistes ja han realitzat els elements escultòrics del gegant amb fang i a hores d’ara, ja han cobert el cap amb fibra. Ahir a la tarda procedien a tallar la cobertura de la figura i separar-la per fer-ne els acabats. El fang ja ha complert la seva funció i és retirat. Àngel Rigall i Tavi Algueró treballen sense motlles, la qual cosa certifica una qualitat. Cada figura que creen és única i irrepetible.

x