L’Institut Català de Salut alerta d’enquestes fraudulentes a Olot i les Preses que podrien ser una modalitat de venda agressiva

L‘Institut Català de la Salut alerta d’enquestes de salut fraudulentes que s’estan realitzant a Olot i les Preses. Els Mossos d’Esquadra han confirmat que es tracta d’una modalitat de venda agressiva, consistent a concertar una cita al domicili amb el pretext que fan una enquesta. L’Institut Català de la Salut no està realitzant cap enquesta sobre salut aquests dies, i recomana als ciutadans que consultin a l’organisme qualsevol invitació a visitar el domicili que no hagi estat avisada de forma oficial.

L’Institut Català de la Salut ha alertat de la proliferació d’enquestes de salut fraudulentes a les localitats garrotxines d’Olot i les Preses. Segons l’organisme, els usuaris reben una trucada telefònica per concertar una visita a domicili per enquestar-los sobre temes relacionats amb la salut. L’interlocutor en algunes ocasions es fa passar com a professional del CatSalut que interroga sobre malalties o l’atenció rebuda. Després fan un regal a la persona enquestada i intenten vendre-li un producte de salut. Des de l’Institut Català de la Salut es vol deixar clar que aquestes entrevistes són alienes a l’entitat ja que mai es concerta la cita al domicili telefònicament i mai s’ofereixen regals a canvi. Segons els Mossos d’Esquadra, es podria tractar d’una modalitat de venda agressiva. A través d’una nota, l’ICS ha volgut detallar que, d’una banda, el CatSalut realitza periòdicament el Pla d’enquestes de satisfacció, PLAENSA, per telèfon, sobre els serveis de salut prestats, i de l’altra, el Departament de Salut realitza l’Enquesta de Salut de Catalunya, ESCA, sobre l’estat de salut de la població. Per a qualsevol dubte o informació complementària, el CatSalut demana posar-se en contacte amb el centre de salut o amb CatSalut Respon a través del 061.

Deixa un comentari