El Club Natació Castellfollit guanya la Challenge David Moner per a nedadors de promoció

El Club Natació Castellfollit ha guanyat la Challenge David Moner, la competició de piscines descobertes de les comarques de Girona per a nedadors de promoció fins als 12 anys. La setmana passada ja va guanyar la Copa Pirineus. D’aquesta manera, el club de Castellfollit s’ha proclamat campió de les dues competicions d’estiu de la demarcació, la de promoció i l’absoluta.

La piscina de Castellfollit de la Roca va acollir ahir la quarta jornada de la Challenge David Moner, una jornada molt especial, ja que el Club Natació Castellfollit partia com a favorit, després d’aconseguir els millors números a la Jonquera, Flaçà i Besalú, i perquè la prova comptava amb la presència de David Moner, impulsor d’aquesta competició de promoció i fins al passat mes de juny president de la Unió de Federacións Esportives de Catalunya. Moner va rebre de mans dels equips participants una placa en reconeixement als anys de dedicació al capdavant de les institucions esportives. Davant de la premsa, David Moner va recordar com de difícil va resultar crear una competició de promoció com la Challenge, ja que era prohibida pel Govern espanyol.

A la piscina, fins a set equips van disputar la quarta jornada de la Challenge David Moner, amb un arbitratge de primer nivell. Els petits nedadors van donar el màxim per aconseguir les millors puntuacions, com Arnau Vila, un dels màxims exponents de la natació base dins del club de Castellfollit, quatre vegades participant als Campionats de Catalunya, o Marc Gifreu, també del Club Natació Castellfollit i un dels millors nedadors dels Campionats de Catalunya en la categoria benjamí. Arnau Vila i Marc Gifreu van guanyar les seves respectives proves, i els nedadors del Club Natació Castellfollit es van llançar a la piscina amb roba, i és que han resultat campions de la Challenge David Moner 2014. Els castellfollitencs completen un estiu excepcional, ja que dissabte passat van guanyar la Copa Pirineus a la piscina de Sant Joan les Fonts. Aquest any, el Besalú Club Natació ha quedat segon de la Copa Pirineus en la categoria femenina. Ahir el Club Natació Castellfollit va arrabassar el títol de la Challenge al Besalú Club Natació, etern rival dels castellfollitencs, que l’havia guanyat els dos últims anys. La propera cita competitiva es disputarà demà a Santa Coloma de Farners. Es tracta del Nedador Complert, la primera de les finals de la Copa Pirineus. S’hi faran proves individuals de 50 metres en els quatre estils, relleus i els 16×50.

x