Oix celebra la seva Festa Major amb un correfoc per a públics de tot arreu

La xerinola també passa aquest estiu per Oix. Coincidint amb Sant Llorenç, el poble de l’Alta Garrotxa ha celebrat la seva Festa Major aquest cap de setmana. El plat fort: el correfoc a càrrec dels Diables del Croscat, un espectacle de petites dimensions però molt gran d’esperit.

Això és el correfoc d’Oix. Dissabte a la nit una vintena de Diables del Croscat es reunien a la plaça del poble per fer anar el foc al compàs dels tambors. És una tradició molt antiga que es celebra per Sant Llorenç, nom amb el que es va batejar la seva església. Són molts els que ja estan acostumats a aquesta festa i d’altres, no tant. I és que a la gent de la vila s’hi van sumar els visitants d’altres comarques i molts estrangers, sobretot holandesos i francesos, que gaudeixen aquests dies de les seves vacances a l’Alta Garrotxa.

El correfoc d’Oix s’ha convertit en una cita imprescindible dins la programació de les festes garrotxines d’estiu, no només per involucrar tot el poble sinó també pel seu sorprenent format. Oix és un poble de menys d’un miler d’habitants capaç d’aconseguir un espectacle d’aquestes característiques. I pels poc amants del foc, la festa seguia amb uns concerts a càrrec de Germà Negre i De Pardos Cat’s.