La Diputació de Girona aposta per l’ús de la biomassa entre els municipis gironins per millorar l’eficiència energètica

La Diputació de Girona preveu incentivar l’ús de la biomassa entre els seus municipis per millorar l’eficiència energètica i a l’hora treballar en la prevenció d’incendis. La mesura s’emmarca al projecte BEenerGi de la Diputació i el CILMA, i que han presentat al programa europeu Horitzó 2020.

La proliferació de masses boscoses com aquesta on es va originar l’incendi d’aquesta primavera a Madremanya, són un dels principals polvorins dels boscos gironins, el problema però, són les dificultats per aprofitar-ne les restes. És per aquesta raó que la Diputació de Girona ha decidit apostar per la biomassa, com una de les principals fonts energètiques dels municipis de la demarcació. Un dels primers passos per tirar endavant aquesta mesura és la presentació del projecte BEenerGi, elaborat conjuntament amb el CILMA, a la convocatòria del programa europeu Horitzó 2020, i que també inclou entre les punts principals la substitució de les bombetes de vapor de mercuri, per altres energèticament més eficients. El nou context econòmic ha fet que aquest programa europeu obligui a reinventar les fórmules de finançament, i la intenció és que la inversió l’acabin fent petites empreses de serveis energètiques. A la llarga però, la Diputació també preveu potenciar l’ús de les energies renovables en general, que passa pel foment de les microeòliques, però sobretot del potencial que ofereix l’energia solar.