El temps atípic d’aquest estiu està causat per un fenònem anticiclònic fort, semblant al que ja es va experimentar l’any 2011

Avui ens hem llevat amb pluja, una situació que ja no sorprèn a ningú, tot i ser estiu, ja que aquestes últims mesos les precipitacions recollides han sobrepassat el doble dels darrers estius. Per aquest motiu, hem volgut consultar al nostre expert en meteorologia, en Jordi Zapata, per conèixer de primera mà les causes d’aquest fenomen.

Les baixes temperatures i les fortes pluges s’han convertit en les protagonistes d’aquest estiu. Aquesta ha estat la tònica general a nivell de Catalunya, però en especial a les comarques del nord, com la Garrotxa o el Ripollès, on les precipitacions han estat molt abundants, assolint el doble dels darrers estius. Aquest estiu recorda al del 2011, quan els vents del nord generats per un anticicló fora de lloc, s’acostaven a la península. Les prediccions per aquest mes d’agost segueixen en la mateixa línia, amb risc de xàfecs curts gairebé cada dia. A la tardor, de cara setembre i octubre, els experts dedueixen que aquesta situació inestable continuarà.