El Museu dels Sants acull dues exposicions de la Biennal Olot Fotografia dels artistes Pasquale Caprile i Àlex Mulero, que es podran veure fins a final de mes

Dues de les exposicions de la Biennal Olot Fotografia es poden veure fins a finals de mes al Museu dels Sants. És una de les diferents mostres distribuïdes a bars, locals i museus de la ciutat, on s’hi poden observar obres de temàtiques i estil ben diversos d’artistes d’arreu dle món. Avui els volem proposar la visita a aquesta exposició, instal·lada de forma temporal al Museu dels Sants. Són imatges dels fotògraf Pasquale Caprile i Àlex Mulero.

Només d’entrar, ja et crida l’atenció: mirades penetrants i retrats plens de sentiment. Són fotografies de Pasquale Caprile, un fotògraf publicitari amb més de 35 anys de professió, que presenta aquest un nou projecte sota el nom “Retrats al col·lodió humit”. Caprile ha volgut reflexar el comportament del ser humà al situar-se davant la càmera. A través de les seves fotografies, veiem com els retratats resten concentrats durant més de 8 segons observant l’objectiu i observant-se també a si mateixos. Les fotografies estan fetes amb la tècnica del col·lodió humit, d’aquí el nom de la mostra, un procediment de revelat fotogràfic usat a finals del s.XIX, consistent en abocar una emulsió de nitrat de plata sobre les plaques de vidre que havien de romandre humides durant tot el procediment de presa i revelat de les imatges. Una exposició, que no deixa indiferent.

I si creuem a l’altre costat de l’espai, hi trobem un altre tipus de retrats, els d’Àlex Mulero, un fotògraf que utilitza també una altre tipus de procés fotogràfic. La seva mostra, “Índigo prusiato” és un recull d’imatges realitzades amb la tècnica de la cianotípia, un procediment d’impressió de fotografies abasades en el color ‘cian blue’. Aquest procediment va ser molt popular en els cercles d’enginyers fins al segle XX. Aqruitectura tícpica de l’índia i escenes quotidianes molt habituals del país asiàtic són algunes de les imatges que es poden veure en aquesta exposició. Dues mostres que estan lligades entre si, ja que mostren processos fotogràfics que avui en dia no s’utilitzen i que aporta a les imatges un toc especial que les fa diferents.