La colla castellera Xerrics d’Olot prepara el ‘pilar caminat’ de les Festes del Tura 2014

Falta menys d’un mes per les Festes del Tura d’Olot i els Xerrics, la colla castellera de la ciutat, ja es prepara per la seva tradicional actuació. Aquesta vegada, però, els assajos tenen lloc davant l’església Sant Esteve. I és que és precisament a les escales d’aquest marc incomparable on els Xerrics munten un ‘pilar caminat’ durant les festes.

Però aquest no és l’únic mèrit del Xerrics. Estan acostumats a sorprendre’ns durant les festes de la capital garrotxina. L’any passat, van aconseguir descarregar un històric 4 de 7 durant la diada castellera celebrada a l’Hospici d’Olot.

Perquè aquesta colla castellera no és només això, una colla, sinó un grup d’amics units per la força d’una mateixa afició.

Els castells, declarats Patrimoni Immaterial de la Humanitat, són una tradició catalana amb més de 200 anys d’història, i si tot va bé, amb 200 més per endavant. Actualment la seva activitat està en auge, i així ho demostren colles com la dels Xerrics d’Olot.