Unió de Pagesos reclama, davant la seu de la Generalitat a Girona, una solució a la sobrepoblació de senglars a les comarques gironines

La població de senglars a la Garrotxa ha crescut entre un 30 i un 40% en l’últim any, fins a convertir-se en un problema per al sector agrícola, que no pot realitzar les seves tasques per culpa de les destrosses que ocasiona aquest animal. Per això, ahir la Unió de Pagesos de Catalunya es va reunir a la seu de la Generalitat de Girona per reivindicar una solució a aquest fet.

Aquesta era la imatge que oferia ahir la seu de la Generalitat de Girona. La Unió de Pagesos de Catalunya es va reunir a l’entrada de l’edifici amb un garrí per demanar que s’aturi la sobre població de senglars a les comarques gironines, causa de fortes destrosses dels camps de la demarcació i, per tant, dificultats en les tasques agrícoles, però també causa d’accidents de trànsit. En concret, a la zona volcànica de la Garrotxa, la població d’aquest animal ha crescut el darrer any entre un 30 i un 40%. Les condicions ambientals de la zona, com el clima o les masses forestals, són el principal motiu pel qual els senglars es situen en aquest espai. Per cada 100 hectàrees de la Garrotxa, es calculen uns 17 senglars. Per això, des del sector es reivindica al departament d’Agricultura que convoqui l’estat d’emergència cinegètica, que permet actuar en casos extrems com aquest de sobre població de senglars.

 

Deixa un comentari