Tortellà celebra la Festa Major amb molta aigua i la inauguració d’una escultura de Liberto Nogué

Tots els veïns de Tortellà han sortit als carrers aquest cap de setmana per veure què s’hi estava coent amb motiu de la Festa Major. El més destacat és la seva particular festa de l’aigua, un espectacle que els diferencia de la resta de pobles garrotxins. O la nova escultura de l’artista Liberto Nogué, que recull el simbolisme dels temps passats de Tortellà.

Tortellà, com la majoria dels pobles de la Garrotxa, celebra la seva Festa Major pels volts d’agost. Però d’una manera una mica peculiar. Res de cercaviles tradicionals. La gran protagonista és la festa de l’aigua, un recorregut pels carrers més cèntrics del municipi, on petits i grans són ruixats amb l’aigua de les mànegues i les galledes que baixen dels balcons veïns.

Els tortellanencs van aprofitar l’avinentesa per a inaugurar l’escultura ‘La noia del càntir’, obra de l’artista local Liberto Nogué, que ocupa un lloc privilegiat del poble, just darrere l’església i al costat del carrer de la Font. L’estàtua simbolitza el temps en què el ciutadans de Tortellà no disposaven d’aigua dins del poble i l’havien d’anar a buscar a fora.

Per a en Liberto Nogué, veí de Tortellà, significa molt que el seu poble li hagi fet aquesta proposta. Ha tardat sis mesos però està molt content del seu resultat.

x