El Departament d’agricultura activa l’alerta cinegètica contra el porc senglar en 180 dels 221 municipis de Girona

El Departament d’Agricultura ha activat l’alerta cinegètica per ajudar a reduir la població de senglars de la demarcació de Girona. Els agents rurals del Govern actuaran en 180 dels 221 municipis de la demarcació. Unió de Pagesos espera que l’actuació sigui efectiva i minimitzi els danys sobre els camps de cultiu de blat de moro que, segons asseguren, el senglar ja ha començat a afectar.

El Departament d’Agricultura ha estat sensible a les reclamacions dels pagesos gironins i ha activat l’emergència cinegètica per ajudar a reduir la població de senglars. Concretament, el departament ha respost a Unió de Pagesos sobre la problemàtica del porc senglar dient que l’estat d’emergència cinegètica ja estava decretat des del dia 4 d’agost. El director serveis territorials del departament, Vicenç Estanyol ha assegurat que des del departament poden garantir les tasques per combatre’l però no el resultat.

Des de primers del mes de juliol fins ara ja s’han autoritzat un total de 4 actuacions d’emergència cinegètica als municipis de Sant Gregori i de Canet d’Agri on la presència d’aquesta espècie ha causat major impacte sobre els conreus agrícoles. Juntament amb la Federació de Caça a Girona es mira de crear un contingent de caçadors que es puguin desplaçar a vedats on els caçadors no tenen disponibilitat en un moment cert. També es comprometen a Agilitzar els tràmits amb la màxima celeritat possible. Unió de Pagesos espera que l’actuació sigui efectiva. La delegació d’Unió de Pagesos a la Garrotxa alerta que ja s’han vist afectats camps de cultiu de blat de moro a la comarca.

Amb l’emergència cinegètica, el Departament d’Agricultura pot actuar si la població de senglar supera els vuit exemplars per quilòmetre quadrat. Però el Consell Territorial de Caça de Girona determina que la població de senglars a la major part de la Garrotxa ja supera els 20 exemplars per quilòmetre quadrat. Unió de Pagesos espera que la Generalitat actuï al més aviat possible.

x