Els restaurants de Besalú adapten els seus plats al passat històric del poble

Amb la sensible millora del temps ha permès que la Garrotxa incrementi el percentatge de turistes. Les previsions per aquest agost són bones. Besalú és un dels pobles que aquests dies bull de visitants que, a més de contemplar la bellesa arquitectònica, també aprofiten per tastar la gastronomia de la zona.

El paisatge és el principal atractiu turístic de la Garrotxa però la gastronomia el segueix de molt a prop i els dos conceptes van agafats de la mà en tot moment. Besalú, el municipi que registra un percentatge més alt de visitants a la comarca, aposta decididament per posar el paisatge a la taula. Els cinc restaurants del poble s’han unit per formar l’associació ‘Besalú Gastronòmica’. Tots són establiments amb encant que combinen el plaer del paladar amb un entorn privilegiat. Els seus propietaris tenen cura de tots els detalls perquè l’experiència gastronòmica sigui única. Des de la cuina d’autor, passant per la més típica del país i la casolana que no es perd mai. S’incorporen els ingredients de la cuina volcànica, molt apreciats pel visitant, però han fet un pas més i han adaptat alguns plats a la història del poble per oferir menjars típics de la cuina jueva i medieval.