ADRI-NOC obre una nova convocatòria amb 600.000 euros d’ajuts Leader

ADRI-NOC ha obert una nova convocatòria d’ajuts Leader. Aquest any, l’ens compta amb prop de 600.000€ d’ajuts per a finançar les inversions de microempreses i també petites i mitjanes empreses turístiques.

La Generalitat de Catalunya ha aprovat destinar 3,2 milions d’euros per impulsar la diversificació econòmica de les zones rurals Leader. En el cas concret d’ADRI-NOC, amb àmbit d’actuació dels ajuts Leader a La Garrotxa i Alt Empordà, la nova convocatòria permetrà gestionar ajuts per valor de 600.000 euros. Aquests ajuts estan adreçats a les petites i mitjanes empreses turístiques i a les microempreses en general de la Garrotxa, Collsacabra i l’Alt Empordà i permeten obtenir fins a un 35% de subvenció a fons perdut d’inversions per a la creació, millora o ampliació de negocis.

L’import ofert en aquesta ocasió és el mateix de la darrera convocatòria, publicada el mes de desembre de 2013. De fet, aquesta nova línia d’ajuts complementa l’anterior que va sortir amb la meitat de l’import inicialment previst i que va permetre subvencionar 26 projectes que van generar una inversió directa de més d’1 milió 700 mil euros. Amb aquestes inversions, 14 empreses s’han compromès a mantenir i consolidar la seva plantilla i es crearan 13 nous llocs de treball en 11 empreses més. Totes aquestes empreses, amb l’assessorament d’ADRI-NOC i a part de fer la inversió, realitzen un procés d’implementació de plans de millora integrals de les seves organitzacions mitjançant l’aplicació de bones pràctiques empresarials en l’àmbit econòmic, ambiental i social. Per exemple, fomentant la compra de productes i matèries primeres del territori o la innovació en processos i productes, identificant els impactes ambientals de l’activitat i aplicant mesures d’estalvi energètic i d’aigua, o facilitant la formació continuada als treballadors i treballadores de les empreses.

Les empreses que es vulguin acollir a les ajudes, ho podran fer fins al 2 d’octubre, data en què finalitza el termini per a presentar sol·licituds d’ajut. A fi de donar a conèixer a totes les empreses del territori els detalls d’aquesta nova convocatòria, el proper mes de setembre es duran a terme diverses jornades informatives. A Olot, les acollirà el Consell Comarcal de la Garrotxa, el dijous dia 4 de setembre, a les 11 del matí, i el dimecres 17 de setembre, a les 6 de la tarda.

 

 

x