El sector de la llet veu com el veto rus provoca que altres països europeus venguin a Catalunya a preus molt baixos

El sector de la llet és un dels afectats pel veto rus. I és que la crisi d’Ucraïna arriba a colpir amb força a moltes indústries que a Catalunya tenen una àmplia producció. Aquesta frenada a les exportacions provoca que països europeus grans productors de llet arribin al país amb preus molt baixos que desestabilitzen el mercat català.
El veto rus afecta també des de fa unes setmanes al sector de la llet, s’ha vist esquitxat per la crisi d’Ucraïna i el tancament de portes rus a les exportacions. Els ramaders asseguren hi ha països que porten la seva llet a Catalunya amb preus molt baixos i això provoca un trencament de l’estabilitat del mercat i les indústries del sector no poden competir amb les xifres que els imposa el propi mercat.

A la Garrotxa, aquest veto rus no està afectant ara mateix als ramaders de manera directa, però sí indirectament.

A llarg termini i si aquest veto rus continua, les empreses del sector, que ja de per sí tenen moltes dificultats per complir les exigències del mercat, podrien veure com la seva producció i les vendes cauen en picat corren el risc de caure en una profunda crisi, davant d’una competència ferotge amb preus rebentats per part de països que són grans productors de llet com Holanda, Dinamarca o França.

La granja Natura de la Vall d’En Bas és una de les set seus que té la marca ATO a Catalunya, i el producte que se’n extreu aposta per la qualitat amb elaboració 100%natural.

x