L’Ésdansa consolida la seva vessant participativa amb les xifres obtingudes durant l’arrencada del festival

El Festival Internacional de Música i Dansa de les Preses ha començat amb força. La primera Nit Ésdansa de l’edició d’aquest any, que va tenir lloc dimarts, va reunir unes 700 persones. Però això no és tot. En la primera jornada dels tallers per adults, Ésdansa’t, es va arribar al màxim d’inscrits, 40, una xifra que no s’havia assolit mai en els tres anys que s’organitzen aquests tallers. Les inscripcions segueixen obertes. També s’ha fregat el màxim de capacitat als tallers per a nenes i nens, Petit Ésdansa, fregant els 600 participants, i encara hi ha places disponibles a la sessió de divendres.
En una entrevista a Olot Televisió, el president del Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny, Jordi Fosas, ha declarat que les xifres obtingudes durant l’arrencada de l’Ésdansa 2014 consoliden la vessant participativa del festival. A l’entrevista de les Notícies d’Olot Televisió també ha participat  Leonardo Acosta, director artístic del Ballet de Bolivia Manuel Acosta, que participa per primera vegada en el festival. Acosta s’ha mostrat complagut per la resposta de públic que està assolint aquest any l’Ésdansa, i ha assegurat que el nivell de so i de llum certifica el caràcter internacional del festival.

Aquest dijous té lloc la primera de les dues sessions programades dels Parlem de…, unes xerrades-tertúlies sobre qüestions relacionades amb el món de la dansa tradicional que s’emmarquen precisament en la vocació de campus de dansa tradicional que té Ésdansa. Tenen lloc a partir de 2/4 de 8, estan obertes a tothom i són gratuïtes.