L’Ésdansa assoleix els 50 inscrits en els tallers d’adults per aprendre les danses d’arrel tradicional

El conjunt de tallers per adults del festival Ésdansa està assolint xifres de participació molt elevades respecte les edicions anteriors. Prop de 50 persones ja han assistit als tallers impartits per experts dels diferents balls del país i altres danses internacionals, amb la novetat de tres països, Bolívia, República Dominicana i Zàmbia.

Amb xifres de participació molt per sobre de les dues darreres edicions, es demostra que els tallers de l’Ésdansa d’enguany són tot un èxit, amb 50 inscrits. L’anomenat Ésdansa’t, dedicat als adults, té lloc a l’Espai de Dansa d’Arrel Tradicional de les Preses i acull classes de danses d’arreu del món, així com tècniques de preparació i relaxació del cos. El Contrapàs de Sant Genís, el Ball de Rams, el Ball dels Cavallets d’Olot o els balls del Seguici de Corpus de Barcelona són algunes de les propostes autòctones dels matins d’Ésdansa. I a les tardes és el torn de les danses internacionals, a càrrec del merengue propi de la República Dominicana, els caporales i els tobas de Bolívia o les danses dels Memba i dels Kaonde de Zàmbia, tres noves incorporacions dins aquest 32è festival.

Els tallers tindran lloc fins dissabte al migdia. En total sumen 26 hores de sessions de dansa tradicional, inclosos dins el Campus de Cultura Popular de la Generalitat.