‘L’intent d’anorrear un poble’, una exposició sobre la repressió a Catalunya després del 1714, es pot veure a l’Arxiu Comarcal fins al 10 d’octubre

L’Arxiu Comarcal d’Olot acull aquest estiu l’exposició ‘L’intent d’anorrear un poble’, una obra promoguda per l’Associació Memorial 1714 que vol mostrar a partir de textos, dubuixos, plànols o fotografies, la repressió que va patir Catalunya després de la Guerra de Successió.

L’intent d’anorrear un poble, 1714-1725 és una exposició produïda pel Memorial 1714 d’Òmnium Cultural i que habitualment es pot visitar a la seu d’aquest organisme a Barcelona.
Aquest estiu aquesta mostra es pot presenciar també a Olot, a l’Arxiu Comarcal de la ciutat. Aquesta exposició, que neix fruit del projecte dels historiadors Josep Catà i Antoni Muñoz i el fotògraf Jordi Peñarroja, pretén divulgar la repressió social anterior i posterior a la Guerra de Successió a Catalunya.
A partir de 20 apartats on es poden veure textos manuscrits, dibuixos, plànols i fotografies, la mostra repassa episodis d’una època on Catalunya va patir una forta repressió, com la capitulació de Barcelona, l’ocupació militar, l’execució del general Moragues, la mort d’Antoni de Villarroel, l’intent de crear el Principat de Roses, la imposició de les lleis de Castella, la repressió fiscal, la persecució de la llengua…
Aquest i molts altres van ser capítols on Catalunya va patir la repressió que l’exposició vol mostrar al públic. Amb una bona acollida, aquesta obre es podrà visitar a l’Arxiu de la capital de la Garrotxa fins al 10 d’octubre. Una bona manera de repassar la història del poble català l’any del Tricentenari, on el país viu moments que també passaran a la posteritat.