El Quartet de Bianya i Trujazz sorprenen als 200 espectadors de la Nit de Jazz de la Vall de Bianya

A ritmes de jazz amb tocs de swing, blues i folk quedaven bocabadats els prop de 200 bianyencs i altres garrotxins que assistien divendres a la Nit de Jazz de la Vall de Bianya. El municipi convertia un dels seus espais en una cova de jazz d’alt nivell; aquesta vegada, però, l’espectacle tenia lloc al Centre Cívic. I és que la pluja va impedir la celebració de la vetllada al seu entorn habitual, a l’església de Santa Margarida.

El Quartet de Bianya va ser el primer grup en trepitjar l’escenari. És una creació cent per cent garrotxina, formada per Jordi Zapata a la guitarra, Lluís Casas al baix, Esteve Ràfols a la bateria i Albert Girona, veu i guitarra. El grup és un habitual d’aquesta vetllada jazzística. De fet, fa 15 anys que interpreta temes del món del jazz coneguts, tot aportant el seu toc personal.

El segon grup en completar la nit va ser Trujazz, una formació musical més jove, però no menys experta. La formen Dani López al saxo, Joan Tomàs al contrabaix, Julià Ruiz al piano i Koldo González amb l’acordió diatònic. Els seus estudis a l’Escola de Música d’Olot els van unir en una banda al 2010, i des de llavors actuen en diverses festes de la comarca.

Joana Canalias, una jove cantant d’òpera, també de la comarca, no va voler perdre ocasió de compartir escenari amb Trujazz. Una combinació que va fer vibrar el públic.

Però la música no va ser l’única protagonista de la vetllada. També l’art del beure, o més ben dit de preparar-lo. Mestres i aficionats en el món de la cocteleria participaven en el 7è Concurs de còctels. Imma Carrer va aconseguir el primer lloc.

x