L’Ésdansa assoleix els 9000 espectadors, un miler més que en la darrera edició

És diumenge, l’últim dia de l’Ésdansa i ja es coneixen dades de participació. El festival presenc ha aconseguit reunir un miler més d’espectadors, respecte la darrera edició, situant-se als 9000. Però els números positius no s’acaben aquí. A banda dels espectacles de nit, el més aclamat pel públic, enguany els tallers s’han consolidat amb 50 inscrits en l’Ésdansa’t, aquells dedicats als adults, i prop dels 600 en el Petit Ésdansa.

Els espectacles dels grups de joves han conclòs la programació del festival. Sota el nom de Dansajove, tres companyies internacionals i la local, la Marboleny, han demostrat les seves habilitats a l’escenari, exhibint una petita mostra dels balls d’arrel tradicional propis del seu país. Sangre Mulata de República Dominicana, país novell en participar a l’Ésdansa, ha estat la que ha encetat l’espectacle amb ritmes més moguts; tot seguit ha estat el torn d’Snutki, un grup jove de Polònia que va veure la llum arrel d’una iniciativa escolar. Mèxic tampoc ha volgut perdre l’ocasió de mostrar algunes de les seves danses populars. Guadalupe Omexochitl era la companyia convidada.

Finalment, el cercle de dansa catalana Marboleny ha tancat la jornada acompanyat de la música d’Stukat del Bolet, una formació jove de la comarca, habitual col·laborador en l’Ésdansa 2014.