Les parades del mercat setmanal del dilluns tindran rètols identificadors del comerç i del producte a mitjans de setembre

El mercat del dilluns d’Olot és un dels pocs mercats ambulants de les comarques de Girona que conserva productors a les parades. Tot i així, la xifra ha anat a menys en els últims anys. Els marxants productors demanen poder col·locar un rètol identificador a la seva parada per informar sobre el valor afegit del seu producte. L’Ajuntament d’Olot ha anunciat que permetrà la col·locació dels rètols després de les Festes del Tura.

Actualment, el Mercat setmanal d’Olot està format per 142 parades. El tèxtil i la moda és el sector més representat. Un 59% de les parades venen aquest tipus de producte. El segon sector més important del mercat d’Olot és el de l’alimentació. Està representat per 52 parades, el 37% del total, molt per sobre de la mitjana catalana, on l’alimentació sol representar el 15% del producte ofert. La majoria de consumidors valoren positivament el mercat, tant per varietat de producte com per preu. El consumidor de fruita i verdura del mercat setmanal valora les parades de productors locals. El 28% dels marxants de fruita i verdura del mercat vénen producte de proximitat, i un 15% comercialitzen productes ecològics. Tot i així, hi ha ben pocs marxants que produeixen la fruita o verdura que comercialitzen. El d’Olot és dels pocs mercats que conserva productors a les seves parades. Tot i així, la xifra ha davallat en els últims anys. Els marxants que són productors reclamen diferenciar el seu producte del de les parades de revenedors, a través de rètols informatius. L’Ajuntament d’Olot ha anunciat que introduirà rètols informatius després de la celebració de les Festes del Tura. Començarà retolant les parades del sector de l’alimentació. La mesura està contemplada dins del nou reglament del mercat, aprovat fa tres anys per l’Ajuntament d’Olot, i ha estat ben rebuda pels marxants productors. La nova mesura permetrà als marxants indicar en el seu rètol si compten o no amb segells de qualitat. Al mercat hi ha 11 parades que compten amb segells o factors de qualitat perquè comercialitzen producte de la comarca, mentre que sis més el tenen per comercialitzar productes ecològics.