El Museu de la Garrotxa restaura obres de Josep Berga i Boix i dels seus alumnes per exposar-les durant les Festes del Tura

El Museu de la Garrotxa està treballant en la restauració d’algunes obres de Josep Berga i Boix i dels seus alumnes. El pintor, mestre i literat garrotxí va deixar un llegat inoblidable a la ciutat d’Olot i de cara a les Festes del Tura el Museu de la Garrotxa oferirà dues exposicions amb les obres restaurades més recentment.  

El Museu de la Garrotxa ultima els detalls per exposar durant les Festes del Tura algunes de les obres de Josep Berga i Boix i dels seus alumnes que estan restaurant. El pare de l’Escola d’Olot, que va desenvolupar el principal moviment pictòric i paisatgístic del país des de la capital de la garrotxa, va deixar un llegat inesborrable amb la seva obra, que és d’altra banda força desconeguda. L’exposició que s’oferirà vol reivindicar aquest artista en motiu del centenari de la seva mort, una bona oportunitat per posar èmfasi en la vàlua de l’aportació del pintor, mestre i literal garrotxí.

La mostra es dividirà en dues exposicions. Una d’antològica sobre Berga i Boix, anomenada ‘Els inicis del paisatgisme a Catalunya’, i una altra dedicada les alumnes de Berga i Boix, ja que durant el treball de recerca i restauració sobre el pintor, l’equip del Museu de la Garrotxa es va trobar amb la sorpresa que tenia algunes dones coma  alumnes en uns temps on era difícil que això es produís amb normalitat.

La restauradora Eulàlia Soler treballa diàriament en la recuperació de quadres i escultures amb un valor molt gran però en ocasions molt deteriorats. Després de restaurar-les, els descobriments en colors i línies d’expressió són fantàstics.

Aquestes dues exposicions sobre Josep Berga i Boix s’inauguren per les Festes del Tura podran veure del 6 de setembre al 18 de gener a l’Hospici, a la Sala Oberta i la d’exposicions del Museu de la Garrotxa.

x